Hindsholm Musikforenings symfoniorkester

Om orkestret 

Nytårskoncert 2020. Foto: Kjerteminde Avis.

Orkestret blev oprettet 1930 i Dalby på Hindsholm. Det er et amatørsymfoniorkester, der indtil for få år siden havde ca. 30 faste medlemmer (strygere, træ- og messingblæsere, slagtøj). Men som de fleste andre orkestre af den type har man oplevet en betydelig nedgang i medlemstallet, idet der efterhånden kun er et fåtal, som spiller de traditionelle orkesterinstrumenter.

Nu

Orkestret spiller hovedsagelig den lettere klassiske musik og har i tidens løb fungeret som “planteskole” for mange fine professionelle musikere. Hvert år holdes en stor nytårskoncert i Kertemindehallen med kendte og populære solister samt en forårskoncert i Dalby Forsamlingshus og på Ringe Bibliotek.

Dirigent for Hindsholm Musikforenings Orkester er fra september 2019 Henrik Kold, der er klassisk uddannet violinist og har en alsidig baggrund både som musiker og leder af forskellige fynske orkestre.

Sådan kommer du med

Orkestret fungerer under reglerne for fritids- og aftenskoleundervisning (Midtfyns Musikaftenskole) og er åbent for enhver, der kan spille et orkesterinstrument – forudsat at der er plads i den pågældende instrumentgruppe. Blandt strygerne er der altid plads til flere.

Der holdes orkesterprøve i vinterhalvåret onsdag aften kl. 19.15 på Broskolen, Overvejen 54, 5792 Årslev. Øvelokalitet skyldes, at der i mange år har været et fast samarbejde med Årslev Symfoniorkester.

Yderligere information

Orkestrets hjemmeside: www.hindsholmmusik.dk

Eller ring til:

Erik Nielsen
Formand
Tlf.: 4126 8629

Henrik Kold
Dirigent
Tlf.: 6130 9660

Niels Hansen
Kasserer
Tlf.: 6613 4431