Hindsholm Musikforenings symfoniorkester

Om orkestret 

Nytårskoncert 2020. Foto: Kjerteminde Avis.

Orkestret blev oprettet 1930 i Dalby på Hindsholm. Det er et amatørsymfoniorkester, der indtil for få år siden havde ca. 30 faste medlemmer (strygere, træ- og messingblæsere, slagtøj). Men som de fleste andre orkestre af den type har man oplevet en betydelig nedgang i medlemstallet, idet der efterhånden kun er et fåtal, som spiller de traditionelle orkesterinstrumenter.

Nu

Orkestret spiller hovedsagelig den lettere klassiske musik og har i tidens løb fungeret som “planteskole” for mange fine professionelle musikere. Hvert år holdes en stor nytårskoncert i Kertemindehallen med kendte og populære solister samt en forårskoncert i Dalby Forsamlingshus og på Ringe Bibliotek.

Dirigent for Hindsholm Musikforenings Orkester er fra september 2020 Claus Clausen.

Sådan kommer du med

Orkestret fungerer under reglerne for fritids- og aftenskoleundervisning (Midtfyns Musikaftenskole) og er åbent for enhver, der kan spille et orkesterinstrument – forudsat at der er plads i den pågældende instrumentgruppe. Blandt strygerne er der altid plads til flere.

Der holdes orkesterprøve i vinterhalvåret onsdag aften kl. 19.15 på Broskolen, Overvejen 54, 5792 Årslev. Øvelokalitet skyldes, at der i mange år har været et fast samarbejde med Årslev Symfoniorkester.

Yderligere information

Orkestrets hjemmeside: www.hindsholmmusik.dk

Eller ring til:

Børge Rasmussen
Formand
Tlf.: 2221 6020

Claus Clausen
Dirigent
Tlf.: 2844 8445